Monitoringsresultaten weidevogelseizoen 2019

Op donderdagavond 12 december 2019 heeft de Kopse Agrarische Natuurvereniging de resultaten van weidevogeltellingen door vrijwilligers in de Kop van Overijssel gepresenteerd.
Onder de 25 aanwezigen waren weidevogelboeren, vrijwilligers van de vogelwacht IJsselham en Noordwesthoek en vertegenwoordigers van de Wildbeheereenheden. Ton Fleer presenteerde de cijfers die in sommige weidevogelgebieden in de Kop een somber beeld van de weidevogelpopulatie te zien gaven. De Kievit en de Grutto leverden vergeleken bij voorgaande jaren toch weer in, ondanks alle inspanningen. Maar er zijn ook lichtpuntjes, de Wulp en de Tureluur houden stand of doen het zelfs iets beter dan voorgaande jaren en er zijn ook weidevogelgebieden die weinig of niks inleveren. Wie wil kan de Monitoringsresultaten hier downloaden.
Tot besluit van de avond was er een buffet voor de aanwezigen en kon er informeel vooruit worden gekeken naar het komende weidevogelseizoen.